Plan izleta

Rijeka Kupa u svom mirnom toku krasan je prizor za sve ljubitelje prirode. Sezona kupanja počinje otprilike u lipnju, a završava u rujnu, ovisno o vodostaju rijeke. Tada je pravo vrijeme da se njene ljepote zaista dožive, iskoristi toplo vrijeme za kupanje, ali i uživa u aktivnostima poput kanuinga ili raftinga.
Opustite se sa svojom obitelji ili pak doživite pravu avanturu s ekipom nudimo vam opcije kanuinga ili raftinga.

Kanuing je idealna prilika da doživite rijeku u njenom mirnom toku, promotrite njeno životopisno okruženje i provedete prekrasan i relaksirajući dan uz malo aktivnosti, u našim kanuima zelene boje koji su izrađeni posebno za vožnju rijekom. Kanui su prvenstveno namijenjeni rekreaciji i uživanju u vožnji, ljepoti prirode i opuštanju.

Ako ste za aktivan izlet u našoj organizaciji, uživajući u veslanju i svim bojama i ljepotama prirode, prelaženju lakših prirodnih prepreka i ostale očekivane i neočekivane zabavne avanture na rijeci Kupi, čekaju vas:

  • Sastanak prema dogovoru na adresi Pravutina 52a, Žakanje – Ugostiteljski obrt Marijana i CARPIO sport (20 km od Ozlja, prema granici sa Slovenijom) – naše osoblje će vas uputiti u tijek izleta kanuima,
  • Kanui (kanu sa 2 ili 3 sjedala, vesla, prsluk za spašavanje),
  • Kolege će vas odvesti na točku kretanja na vožnju kanuima
  • Veslamo nizvodno ili uzvodno (kako vama više odgovara). Prelazimo preko nekoliko manjih slapova preko kojih prenosimo kanue (malo dodatnog napora ne škodi, zar ne?)
  • Kratak odmor – kupanje, opuštanje
  • Povratak nizvodno na mjesto gdje smo krenuli
  • Ručak u restoranu (opcionalno)
  • Popodne za kupanje ili druge aktivnosti. 

Preporučamo da u blizini posjetite naš stari grad Ribnik (8 km) ili Ozalj (22 km).

Rafting na rijeci Kupi prilično je siguran. Održavamo ga u nešto dužem periodu od kanuinga, koliko nam vodostaj rijeke dopušta. Rafting je u odnosu na kanuing ipak aktivnije prirode iako iskustvo u samom veslanju nije potrebno, a održavamo ga za veće grupe (raft sa 6 mjesta) od 6 do 12 osoba (minimalno 4 osobe).
Dionica raftinga (oko 8 km) ne ulazi u opasnu kategoriju stoga je posebno preporučamo za team buildinge odnosno za sve grupe koje se žele zabaviti, a opet iskusiti određenu dozu adrenalina.
Postoji i mogućnost kombinacije odnosno najam kanua i rafta istodobno. 
Čekamo vas!

Za sve dodatne informacije i rezervacije kliknite OVDJE.
Cijene najma provjerite u Cjeniku.

Plan dana:

Sastanak kod kafića i trgovine Marijana

Vožnja do starta kanu i rafting avanture

Veslanje i uživanje u prirodi

Kratak odmor s kupnjem i opuštanjem

Ručak u restoranu

Kupanje i ostale aktivnosti